Sanne Swärdh

Halloncheesecake med vitchoklad

Detta recept är ett säkert kort då jag gjort denna cheesecake flera gånger. Den är riktigt god och tycker verkligen ni ska testa att baka den.

Botten:
250 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g färskost
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 dl färska hallon eller jordgubbar
100 g vit choklad
3 dl crème fraiche

Garnering:
3 dl färska hallon eller jordgubbar

Ugn: 175 grader

Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cmi diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.

Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon.

20140226-220913.jpg
foto av mig för några månader
sedan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats