Detta recept är ett säkert kort då jag gjort denna cheesecake flera gånger. Den är riktigt god och tycker verkligen ni ska testa att baka den.
Botten:
250 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g färskost
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 dl färska hallon eller jordgubbar
100 g vit choklad
3 dl crème fraiche
Garnering:
3 dl färska hallon eller jordgubbar
Ugn: 175 grader
Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cmi diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon.